Om mig

Bygg din egen frihet

Är du trött på att slava för en arbetsgivare som suger musten ur dig? Här kan du läsa om hur jag skapat min egen frihet via pokerspelande och frilansande.

Jag heter som de flesta av mina läsare säkert vet Anna Johansson och är drygt 30 år, jag har sedan några år tillbaka försörjt mig dels som frilansskribent men samtidigt som pokerspelare på nätet. Mina största intressen är träning, hälsa, målning och trädgård samt mina två norska skogskatter Simon och Ludde. För att få mer tid över till dessa saker så jobbar jag numera några få timmar varje vecka som pokerspelare samt som frilansskribent. 

Självhushåll via trädgården besparar mycket.

Jag är i princip i alla fall på somrarna nästan helt självförsörjande vad gäller grönsaker, kött och fisk får jag komplimentera via butiken men de flesta andra grödorna får jag via min odling. Det jag odlar är bland annat potatis, gurka, salad, grönkål, morot, spenat, tomat, zucchini. Tack vare att jag odlar dessa saker och då jag inte har någon bil så klarar jag mig faktiskt på 8000 kr varje månad och det är vad jag brukar dra in på lite pokerspelande samt skribentjobb varje månad.

Rikedom mer än pengar

Visst jag är kanske inte rikast i världen via det här men jag är väldigt rik på tid och det är det som räknas för mig. Jag jobbar troligtvis max 15 timmar varje vecka och kan således använda min tid till roligare saker än jobb vilket är positivt både för min själ och för min kropp. Dessutom har jag ingen chef som står stressar mig utan jag sköter mig själv. Det här är väldigt skönt och besparar mig mycket hälsa som jag annars troligtvis hade fått offra på grund av stress.

Gör dig inte för attraktiv på arbetsmarknaden

Har du någon gång tänkt på detta? Desto mer attraktiv du är på arbetsmarknaden, desto mer du visar framfötterna och desto bättre utbildning du har desto mer kommer arbetsgivaren vilja att du jobbar. Det här är problemet för många arbetare. Ger du ett lillfinger till din arbetsgivare så sliter de av hela armen. Vad är det för vitts att utbilda sig mycket och vara duktig när det enda tacket du får är mer jobb från din arbetsgivare. Borde inte istället tacket vara fler semesterdagar eller kortare arbetsdagar? Nej de som är allra duktigast i samhället är också det som kommer få jobba mest som tack för detta.

Är inte detta lite sjukt? Det tycker i alla fall jag och därför har jag bestämt mig att skapa min egen frihet genom att spela poker samt skriva artiklar som frilansskribent. Måhända att jag inte dör som rikast i världen men jag har åtminstone gjort något annat i livet fram till dess än att bara ha löne-slavat för något tråkig chef. Gör därför som mig och skapa din egen frihet genom att bli din egen chef så slipper du detta!