Katterna går alltid först

Som kattägare och även de som föder upp katter så får man alltid tiden att gå. Det finns alltid något som man kan göra för sina katter. Katterna går alltid först, så är det. Många gånger så gör man otroliga uppoffringar för de små liven men det är det värt. Alla dagar i veckan.

Hur kan en vecka se ut?

Med de två katter som finns i detta hushåll så blir det oftast rengöring och byte av kattsand på söndagskvällarna. Då har jag rensat under veckans gång och plockat ur de klumpar som bildas för varje gång en katt går på lådan. Har man som jag två katter så är det en fördel att ha tre kattlådor. Nu börjar det bli kallare ute annars så blir det mindre utetid för de små liven och mer inomhusmys.

Bra med egen tid

Nu ger vi ju oss själva egen tid också och försöker att roa oss så gott det går. Våra katter är vana att vara själva under vissa stunder på dagen. En dag när datorn var igång så självklart som spelintresserad så hittades detta trevliga spel som jag var tvungen att prova. Cats and Cash heter spelautomaten och har symboler i form av katter. Det blev någon timme vid detta spel vill jag lova.

Aktivera katterna

Lika väl som jag behöver aktiveras så behöver katterna det också. Och som med oss människor så behöver vissa katter mer aktivering än andra. Du lär dig ganska snabbt vilken karaktär din katt är. Försök att alltid avsätta tid under dagen att hitta på något roligt med dina katter. Vissa katter som mina är duktiga på att aktivera sig själva med sitt katträd somd e har. De jagar varandra och ibland så hjälper jag till med allehanda små leksaker för att få igång dom.

Börja lära katterna i tid

Allt som har med kattliv att göra beror mycket på hur du uppfostrar dina katter. Lär de att gå på kattlådan med mera. Vill man lägga ner mycket tid så finns det även katter som kan tränas till olika konster. Dina katter blir som du lär dom att dom ska vara. Vissa tycker att katter är egensinniga djur och många gånger är dom det men när man fått lära känna en katt och vara med den från den var lite så blir det något speciellt band mellan matte/husse och katt.