Mina katter

Jag bor tillsammans med mina två små katter. Nåja, små och små, de är egentligen ganska så stora nu men för mig kommer de alltid att vara små. Jag har en lite äldre hane på fyra år och en hona som har hunnit att bli ett år gammal. Katter har alltid varit ett stort intresse för mig, jag tycker att de är underbara djur. 

Varför det blev norska skogskatt

Det var ingen tvekan om att jag någon gång skulle ha katter, frågan var snarare vilken ras. När jag var på en utställning fick jag kontakt med en uppfödare för norsk skogskatt och jag blev ögonblickligen förälskad i både hennes katter och i rasen. De är robusta, har pondus och är väldigt fina. Dessutom småpratar de gärna och är sällskapliga, vilket passar mig. Det blev ingen katt från just den uppfödaren och de katter som jag har idag kommer från två olika ställen.

Mina två katter

Jag ska presentera mina katter lite närmare och börjar med min äldsta pälskling. Han heter Magni som är ett smeknamn för Magnifik. Han är stor, har en lång kropp och en yvig svans. Magni är för det mesta väldigt lugn men han älskar att leka och tar ofta snabba ruscher. Han tycker om att vara nära och gosa men är inte så förtjust att ligga i knät. När han sitter och spejar på en sten ser han väldigt ståtlig ut, som en urkatt från det förgångna som har överlevt till våra dagar. Magnis färger är svart och brun i olika nyanser i ett tigrerat mönster. Vita tassar och vit halskrage.

Magni är kastrerad och kan därför inte avlas på. Hans kattkompis är en bestämd, lekfull och söt liten fröken som är ljusgrå i färgen med svarta ränder i ett tabbymönster. Hon är väldigt fin hon också och jag har valt att vänta med eventuell kastrering för att ha möjlighet till kattungar i framtiden. Eftersom hon är en hona är hon mindre än Magni. Hon är också mer livlig men tycker om att ligga i knät och kela. Hon säger dock till när det är stopp och hon vill vara ifred, då fräser hon eller slår med tassen.

Hon är min prinsessa och hennes passande namn är Sessan. Det är svårt att förklara deras personligheter med bara några få ord men jag hoppas och tror att ni läsare kommer att få en bättre och mer komplex bild av mina katter allt eftersom här på min sida. De är verkliga personligheter båda två och jag ångrar inte att jag valde just denna ras.