Hjälpa till med pälsvården

Alla kattägare vet säkert hur noga katter är med att rengöra och hålla efter sig själv. Trots detta är det bra om husse eller matte hjälper till emellanåt. Det finns en mängd olika produkter som kan vara bra att ha när det kommer till pälsvård. Allt från borstar till schampon kan komma till användning. Titta in i en butik som Supercat för fler förslag.

Borsta pälsen regelbundet

Det mest grundläggande i pälsvården är att borsta katten. Detta är huvudsakligen för att skydda katten från hårbollar men hjälper också till att veta om katten drabbats av loppor eller fästingar. Katter vill inte alltid bli borstade så det kan vara smart att välja tillfället lite mer noga.

Har man en riktig knäkatt kan det fungera bra när de ligger och sover i knäet. Annars kan man vilja gör det när man kommer hem efter jobbet då katten ofta vill umgås på något sätt. Välj helst en borste med riktig borst och inte av nylon. Nylonborstar laddar nämligen pälsen med statisk elektricitet. Använder man en stålkan är det viktigt att den har rundade kanter.

Bada katten emellanåt

Medan det finns kattraser som gillar vatten, föredrar de flesta att begränsa sig till att dricka det. Men det kan fortfarande dyka upp tillfällen då man borde bada katten. Ju yngre de är när man badar dem för första gången desto bättre chans har man att få göra det igen utan större protester även när de blir vuxna. Men man kan sällan förvänta sig att processen går helt smidigt och motståndsfritt.

Ett tips för ovilliga katter är att satsa på ett torrschampo. Då det inte involverar vatten tenderar det att gå betydligt bättre. Efter ett torrbad borstar man sedan ut pälsen så den blir ren och fri från schampot.